Хмаринка тегів

Новини

Малина користь і шкода

Малина - це смачна і корисна річна ягода.
Цілющими властивостями володіють всі частини куща - наземна та підземна.
У складі рослини знаходяться такі корисні компоненти:

  • природні антиоксиданти (вітамін С);
  • органічна кислота (елагова) та ефіроолійні з'єднання;
  • амінокислоти;
  • саліцилати, які мають властивості аспірину;
  •  флавоноїди - кверцетин;
  • вітаміни групи В, А, Е і мінерали - мідь, залізо, цинк, калій, фосфор і магній.

У 100 г ягід міститься 41 ккал, тому малину можна безбоязно вживати при дієті.

Свіжі ягоди ефективні при лікуванні таких кардіологічних і системних патологій:

  • атеросклерозі і тромбозі;
  • тромбофлебіті і варикозі;
  • тромбозі і аритмії;
  • стенокардії і зниженні тонусу м'язових волокон;
  • порушення в роботі центральної нервової системи - безсоння, депресії, збудження нервових волокон.

Малина омолоджує шкіру і стимулює вироблення колагену, підвищує тонус м'язових волокон і знижує рівень низькомолекулярного (поганого) холестерину.

Не варто вживати малину при:

  • діареї або запорі;
  • виразці і гастриті;
  • нефриті і кам'яних відкладеннях в сечовому міхурі і нирках;
  • подагрі і бронхіальній астмі;
  • поліпи в носі.

Не потрібно зловживати ягодою алергікам і жінкам в 3 триместрі вагітності, а також в період терапії антикоагулянтами.

OMRON на варті Вашого здоров'я!